Маникюрът издава характера на жената

Оказва се, че подобно на други елементи от визията ни като облекло, прическа и грим, маникюрът също може да подскаже какъв е характерът на жената. Вижте какво издава маникюрът за характера ви.


Какво издава маникюрът за характера?


В зависимост от това дали обичате да лакирате ноктите в ярки цветове или в по-класически тонове, дали са дълги или къси, с декорация или пък маникюрът въобще не ви е на сърце, може да се определят някои черти на вашия характер.


Например, твърди се, че колкото по-дълъг е маникюрът на една жена, толкова по-самоуверена е тя. Но въпреки, че дългите нокти са белег за самочувствие, според тенденциите късият маникюр е по-добър и практичен вариант през последните няколко сезона.


2Късите нокти подсказват също, че жената има аналитичен ум, съобразява всяка ситуация и подхожда с лек скептицизъм към непознатото. Жените с дълги нокти пък са уравновесени и спокойни – рядко ще покажат, че сте ги изкарали извън нерви.


Цветовете на лака също говорят много за характера на жената. Например, ако харесвате маникюр в ярки и наситени тонове тогава вие сте родени оптимисти. Обичате свободата и динамичния живот, и за вас чашата винаги е наполовина пълна. Жълтият маникюр е знак за безгрижност, синият за спокойствие, а зеленият за разум.


Лилавият цвят пък е белег за самочувствие и увереност – в комбинация с дълги нокти означава, че пред вас е изправена една силна жена. Неоновият маникюр пък е емблемата на смелите – на тези, които обичат да са под светлините на прожекторите, на парти момичетата и на по-суетните.


3Класическият червен маникюр подсказва, че жената е амбициозна, целеустремена, истински професионалист в работата си. Освен това тя е страстна натура и понякога може да действа импулсивно под влияние на емоциите.


Жените, които предпочитат нокти в неутрални цветове, са по-скоро практични и уравновесени. Ценят истината и се държат естествено и непринудено, независимо от компанията. Освен това са работливи и праволинейни, държат на принципите си и рядко правят компромис с тях.


До някаква степен приличат на жените, които харесват класическия френски маникюр. Тези дами са отдадени на работата и целта в живота им е да успеят и да изградят кариера. Успехът им се дължи не само на професионализма, но и на умението правилно да преценяват ситуацията и да харчат парите си разумно.


4Доста по-широкоскроени са жените, които харесват маникюр с декорация. Рисунките по ноктите са знак за артистична натура с богато въображение, която обича да мечтае и често решенията й се базират на емоционални пориви. Жените, които харесват такъв маникюр, са също мили, любезни, но и много отговорни.


Разбира се, има и такива, които не обичат да лакират ноктите си в различни цветове, затова залагат на безцветен лак или просто не се лакират. Обикновено те са практични и уверени в способностите си – смятат, че женската суета не е най-силното оръжие за постигане на целите, затова не си губят времето с нея. Те обаче също са доста енергични, обичат спорта и природата.