Превенция срещу най-необичаният от жените - целулит

Целулитът се образува заради обструкция на кръвоносните съдове, която затруднява достъпа на кислорода до тъканите и изхвърлянето на токсините. Появява се обикновено около коленете, краката, прасците, ръцете, корема, бедрата и седалището.


Добре е обаче,преди да прибегнете до каквото и да било, да се уверите, че нямате хормонален дисбаланс. Предлагаме ви няколко полезни съвета, превенция срещу вечно досадния целулит:
Когато се храним: Трябва да елиминирате лошите мазнини и да увеличите приема на плодове и зеленчуци, спрете алкохола и газираните напитки.


Когато се обличаме: Избягвайте дрехи, които са ви прекалено тесни или еластични, тъй като пречат да доброто кръвообращение.


Правете упражнения: Поне 3 пъти седмично правете аеробни упражнения, като тичане, каране на колело, плуване. Упражненията са подходящи не само за превенция и борба с целулита, но и гарантират доброто функциониране на органите. Когато сте в офиса, използвайте междинните почивки, за да клякате.


Правете масажи в засегнатите зони: Така помагате на кръвта правилно да се движи. Използвайте кръгови движения, леки удари, сякаш месите. Посещавайте масажист, за да може да ви направи лимфодренажен масаж. В банята под душа също може да се масажирате с луфа гъба,след като сте се сапунисали добре(за да има хлъзгаемост)
Пазете килограмите: Мазнините също спомагат за появата на целулит, така че ако много напълнеете, ще ви се появи.


Ограничете солта. Солта спомага тялото да събира течности, така токсините остават за по- дълго време в нас, като причинява проблеми като целулит, запек и пр.