Моето тяло – е моят храм

1. Отнасяйте се с тялото си като с приятел – „Моето тяло - е моят храм“
Вече обсъдихме темата за приятелите и обичта и уважението, с което се отнасяме към тях. Не бихме искали някой от тях да страда, за това не бихме направили нещо, което знаем, че ще предизвика такива емоции. Същото се отнася и за моментите, когато грешат. Много по-лесно приемаме грешките им. Не по същия начин се отнасяме към тялото си. В този случай сме много по-критични и забелязващи и най-дребните несъвършенства. Ако искаме да се чувстваме добре в кожата си, време е подобно поведение да спре и да започнем да третираме тялото си като наш приятел: приемайки го такова, каквото е, с предимствата и недостатъците му.

 

2. Отделяйте му време
Много хора, погълнати от забързаното си ежедневие, забравят да отделят време на себе си. Взимат 5-минутен душ сутрин, бързайки за работа, включвайки в тези 5 минути цялата грижа, която си мислят, че е необходима на тялото им, за да бъде в нормален вид. Грешка! Естествено, никой не твърди, че трябва всеки ден да отделяте по 2 часа в грижи за тялото си, но задължително трябва да си създадете навика да отделяте време за себе си. Може да бъде един ден от седмицата (например СПА събота), в който да вземете дълъг душ, ексфолирайки и масажирайки всяка част от тялото си, да си направите терапия за кожата, маникюр, педикюр... Каквото и да е, правете го бавно, без да бързате, отделяйки нужното внимание на всяка дейност. Само след седмица тялото ви ще се отблагодари като се покаже в най-прекрасния си вид.

 

3. Купувайте си дрехи, които ви карат да изглеждате невероятно
Всеки иска да бъде в крак с модата, но най-актуалното в момента не винаги е подходящо за всяка фигура. Вместо това създайте своя собствена колекция. Обличайте тялото си в дрехи, които предизвикват усмивка на лицето ви и изтъкват прекрасните му форми. Открийте силните си страни и се стремете да ги подчертавате. Приемайте дрехите като начин да подчертаете предимствата на тялото си, а не да прикриете недостатъците. Научавайки се да правите това, си гарантирате прекрасен вид. Спомнете си за мъдрата мисъл на великата Коко Шанел, която казва "Най-добрият цвят е този, който ви стои най-добре". Същото важи и за дрехите.

 

4. Без лоши приказки
Всеки има момент, в който говори лошо за тялото си: "Бедрата ми са ужасни", "Дупето ми е голямо" и т.н. Това трябва да спре. Напишете на лист хартия всички лоши мисли, които ви идват на ум за тялото ви, и изхвърлете листа в боклука. Забранете си да говорите лошо за тялото си. Негативните мисли водят до негативни последствия.

 

5. Благодарете на тялото си
Тялото ви е вашият най-верен слуга, който заслужава едно голямо "Благодаря", за това, че ви служи вярно и определя голяма част от това, което сте. За да му благодарите, тренирайте редовно, практикувайте любимия си спорт. Така ще си доказвате постоянно колко прекрасно е то и колко невероятни неща може да върши.