Познаваме ли качествата на английската сол и знаем ли за какво да я използваме?

Английската сол – познаваме ли я добре, за да я използваме правилно?

Магнезиевият сулфат е основната съставка в английската сол и е изключително важна за много процеси, които протичат в организма. Тя помага за регулирането на 325 ензима в тялото, както и контролът на много процеси – от движението на мускулите до елиминирането на токсините.

Подобрява концентрацията и съня
Намалява стреса
Регулира движението на ензимите
„Прогонва” токсините от тялото
Спомага за усвояването на редица хранителни съставки
Подобрява работата на стомашния тракт като стимулира произвеждането на храносмилателни ензими
Спомага за справяне със запека
Облекчава мигрена

За детоксикация и отслабване?

Много хора използват английската сол успешно, за да прочистят стомашно-чревния си тракт и да детоксикират тялото, а по-трайното й използване води до отслабване. Последните изследвания в областта обаче, показват, че с употребата й и по-специално пероралното й приемане, не трябва да се злоупотребява. Ако се нуждаете от бързо прочиствате дозировката е 10-30 г, разтворени в хладка вода, но процедурата не се препоръчва да се повтаря повече от два пъти в годината.

Това е причината специалистите да съветват да приемаме повече магнезиев сулфат през кожата. Това най-лесно в домашни условия може да направите с няколко процедури:

Баня с английска сол – разтворете една кафена чаша и половина английска сол във ваната. Кисненето трябва да продължи 30 минути.

Вана за крачетата – смесете една част английска сол с две части топла вода. Разтворете и накиснете краката за 30 минути. Това ще спомогне и за борбата с напуканите пети и грубата кожа.

Спрей с английска сол – направете си спрей като смесите равни части английска сол и вода. Впръсквайте в кожата веднъж седмично.