Бизнес грим

Модерният бизнес грим

 

Една част от жените прекарват повечето си време на работа. Най-вероятно и вие сте от тях. Ето защо е много важно да изглеждате отлично, докато сте в офиса. Може би се чудите какво точно представлява модерният бизнес грим? Дали той съответства на традиционния или отразява по нов начин вашата женственост и индивидуалност?  „Майсторският” ни  клас ще ви покаже колко е лесно да изглеждате перфектно, дори докато работите.

 

Ето няколко основни закономерности:

 

- Бизнес гримът трябва да бъде изразителен, но по-резервиран. Трябва да подберете такава козметиката, която да подчертава красивите и правилни черти на лицето ви, но и да умее да скрива дефекти.

 

- Гримът и дрехите трябва да са в хармония и да отговарят на вашата същност. Разбира се всичко това трябва да бъде съобразено със сферата на работа, срещи и контакти, които съпътстват деня ви. Не забравяйте, че съвкупността от всички части на вашата визия, издава какъв е вкусът ви.

 

- Чрез бизнес грима можете да се опитате да спечелите одобрението на околните. Естественият вид на една жена е неоспоримо много по-красив, но само когато си е вкъщи или е сред приятели. Ако се появите на работна среща с кръгове под очите, които издават недоспиване или пък сте пропуснали да нанесете коректор върху зачервената подутина върху кожата ви, която се е появила сутринта, на никого няма да направите добро впечатление, а само ще накарате хората да помислят, че не се грижите за себе си и сте занемарила външия си вид.

 

- Използвайки деликатни, делови цветове, вие ще покажете, че уважавате събеседниците си и хората от вашето обкръжение и сте готови да се слеете с общите бизнес правила на организацията, колектива или групата, която ръководите или от която сте част.

 

- Професионалните гримьори споделят, че идеалният бизнес грим трябва да съдържа елементи на сдържаност. Нищо не трябва да ви разсейва от най-важното – работата. Някои психолози смятат, че твърде тежкият и изпипан грим, ви кара да изглеждате така, сякаш сте по-заинтересовани от външния си вид, от колкото от служебните си ангажименти.

 

- Внимавайте с ярките тонове, защото те казват, че може би се опитвате да отвлечете вниманието на вашия събеседник. Колкото и да ви се иска да сложите новото ви ярко червено червило с брокатен отенък, по-добре ще направите, ако го оставите за неофициалната ви вечеря с приятели.

 

- Да, вие сте жена, но да не забравяме, че в момента сте бизнесдама. Ето защо не трябва да акцентирате прекалено върху сексуалността си. Вашият сексапил в никакъв случай не трябва да бъде основното нещо, на което да заложите, но можете да го подчертаете с фини, блестящи нюанси.

 

- Не се стремете да изглеждате изцяло перфектна и да заличавате абсолютно всички „недостатъци” по лицето ви. Ако например сте горда притежателка на няколко весели лунички или вече отбелязвате първите бръчици на лицето си, съвсем спокойно можете да ги оставите. Те са част от вашата същност и не е необходимо да губите време в старанието си да ги прикриете. Естествено, ако имате повечко свободно време или искате да отделите един уикенд, в който да се посветите изцяло на себе си, това е чудесно. Но ако трябва да се освежите набързо, няколко леки корекции, са напълно достатъчни.

 

Сега ще се опитаме да ви облекчим и по въпроса със самото гримиране. Ако следвате тези прости 6 стъпки, то добрият и изискан външен вид ви е гарантиран. Най-важното сега е да покажем, че всяка жена може да се освежи бързо и лесно, да се яви в офиса красива и женствена, но едновременно с това да има достойна делова визия.

 

Стъпка 1  Нанесете база. 

Добре е да използвате крем, към който вашата кожа е вече привикнала. Това може да е вашият дневен крем, задължително хидратиращ. Напоследък са много актуални крем-тониците „2 в1”. Те освежават кожата и създават добра основа за полагане на фон-дьо-тена. Така едновременно получавате комфорт, функционалност и най-важното – спестявате време.

           

Необходимо време: 1 минута

 

Стъпка 2 Нанасяне на фон-дьо-тен.

Всеки тип лице има собствен цвят. За да се избегне ефектът "маска", използвайте  два тона – един по-светъл от кожата ви и един по-тъмен от нея.

Използвайте тъмния, за да скриете дефекти, а с по-светлия акцентирайте. Чрез фон-дьо-тена можете да промените и контура на лицето си. Например, за да го издължите визуално и да го направите да изглежда по-слабо, сложете тъмен тон върху скулите и съответно малко по-светлия поставте върху брадичката и горната част на челото. Не забравяйте да разнесете хубаво, за да не се получават очертания. Върху останалата част на лицето, може да нанесете тон, който е микс от двата цвята. По този начин кожата ви ще изглежда гладка, нежна и напълно естествена. 

 

Необходимо време: 2 минути

 

Стъпка 3 Вежди.

По-добре е да оформите веждите си още предишната вечер. Внимавайте да не

ги направите твърде къси или прекалено тънки. Началото им трябва да започне над вътрешния ъгъл на очите и да завърши над външния. Ако искате да подчертаете веждите, направете го. Нали знаете – те са отправна точка за нанасянето на сенки или молив на очите. Използвайте винаги само специални моливи за вежди, подхождащи на цвета на косата ви и тена на лицето ви и никога не нанасяйте черен молив за очи върху веждите си.

 

Необходимо време: 10 минути за оформяне на веждите и 1 минута за щрихи

  

Стъпка 4 Поставяне на молив и нанасяне на сенки

Нанесете светли тонове сенки във вътрешния ъгъл на очите и под веждите. Перлените цветове ще добавят допълнителен блясък върху погледа ви. Подходящи са прасковените тонове, мръсно-бялото, бежовото и светло-розовото. В края на окото можете да поставите няколко тона по-тъмни сенки от тези, които сте използвали във вътрешния ъгъл, но никога черни. След това използвайте молив, подходящ за цвета на очите, като го поставяте отвътре навън.  При бизнес грима за кафяви и зелени очи е подходящ кафяв молив, за сиви и тъмно-сини очи – тъмно-сив молив. Черният молив не се препоръчва, защото можете да прекалите с него, да очертаете прекалено много окото и така да добиете визия, която е по-подходяща за нощните заведения.

 

Необходимо време: 3 минути

 

Стъпка 5 Поставяне на спирала

 Това е финалният щрих  на грима на очите. Удължаване или обем? Това оставаме на вас да решите. Какво е по-важно за вас – дълбочината на миглите или техния „полет”? Без значение от вида на спиралата, нанесете един слой, изчакайте го да изсъхне и след това нанесете втори. Сега вече можете да сте сигурна в изразителния си, магнетичен поглед.

 

Необходимо време: 2 минути

 

Стъпка 6 Довършителни работи

 

Нанесете руж на бузите, брадичката, върха на носа и челото. Тонът със сигурност трябва да отговаря на цвета на сенките. Прасковеният, бледо-розовият или бежово-кафявият са идеални, за да направят лицето ви сияйно. Когато избирате червило, изберете меки тонове: цвят „ягодов щейк”, карамел, кафяво, корал. Изберете най-вкусният и деликатен цвят. Най-добре ще е, ако червилото ви е водоустойчиво и дълготрайно.  За по-добро усещане, използвайте задължително парфюм, който да е ароматен отговор на цялостното ви настроение и външен вид. Парфюм с лек, свеж и ненатрапчив аромат.

 

Необходимо време: 1 минута

 

Ако пък вечерта трябва да се превърнете в романтична, изискана, а защо не и фатална дама, просто вземете със себе си по-силно и ярко червило и по-тъмни сенки. Вашият сутрешен 10-минутен грим е многофункционален и ще са ви нужни само още 120 секунди, за да го трансформирате във вечерен.