Полезните витамини за нежна кожа

Редовни процедури за лице, високотехнологични серуми, изсветляващи продукти за кожата на лицето – всичко това може да помогне за постигането на един сияен и равномерен тен на кожата, но би било чудесно, ако към тези грижи добавим и естествени източници на красота и здраве като витамините. Третирането на кожата отвътре е толкова важно, колкото и отвън.


Антиоксиданти:


Най-добрите витамини за кожата са антиоксидантите като екстракт от гроздови семена, от зелен чай и екстракт от боровинка. Ползата от антиоксидантите е, че те предпазват кожата от вредното действие на слънчевите лъчи, от загубата на еластичност и от щетите от радиацията. Това поддържа кожата млада и стегната.


Рибено масло за кожата:


Приемането на хлорофил е изключително полезно за кожата – съдържа се в течностите и може да го приемате всяка сутрин. Хлорофилът е чудесен за кожата и стимулира лимфната система (премахва подпухналостта и доставя повече хранителни вещества за кожата), доставя кислород на кожата и по този начин помага да запазва блясъка си.


Цинк за мазна кожа:


Този елемент помага в борбата срещу акнето. Приемането на цинк способства регулирането на производството на себум от кожата.


За суха кожа:


Ако кожата ви е суха, яжте авокадо – то спомага за възстановяването на нарушения липиден слой на кожата, като осигурява витамин B1 и успокоява раздразнената кожа.


Зачервявания по кожата:


Ако страдате от подобни проблеми, увеличете приема на зехтин, авокадо и и рибено масло.
Ефектът върху кожата от приемането на витамините се забелязва след около две седмици.