Пол Робъртс: Гърция има възможността да спаси света от трета световна война

Гърция има уникалната възможност да спаси света от третата световна война, твърди политологът Пол Крейг Робъртс. Гърците могат да обявят дефолт, да излязат от НАТО и ЕС, а с това да дадат пример на останалите страни от Европа и да обезоръжат САЩ. Разбира се, това може да струва живота на гръцкото правителство, отбелязва експертът.

 

Докато целият свят следи изострянето на кризата в Гърция и конфликтите в Близкия Изток и Украйна, политологът Пол Робърт каза в интервю за King World News, че правителството на Гърция може да бъде ликвидирано.

 

“Гръцката власт и гражданите на страната имат уникалната възможност да спрат третата световна война. Те трябва само да обявят дефолт, да излязат от ЕС и НАТО и да приемат предложената от Русия сделка, – твърди Пол Крейг Робъртс. – Така процесът на разпадането на НАТО ще започне. Ако това стане, примерът на Гърция ще бъде последван от Испания и Италия. Така Южна Европа ще изостави НАТО. Алиансът е механизъм, който се използва от Вашингтон в битката срещу Русия. Ако ЕС и НАТО се разпаднат, Вашингтон ще се лиши от възможността да предизвиква конфликти. Следователно, гърците имат възможност да спасят планетата от третата световна война“.

 

Според Пол Крейг Робъртс, управляващите в Гърция могат да бъдат отстранени физически.

 

“Това е напълно възможно. Едва ли САЩ ще позволят на правителство от която и да е държава-васал да въстане и да се избави от контрола на Вашингтон. Затова с управляващите в Гърция може да се случи някакъв “нещастен случай”. На всички хора, които се разминават с политиката на Вашингтон, могат да им се случат ужасяващи неща. Имаше и такива правителства, които бяха свалени чрез организирани от ЦРУ държавни преврати”,

 

– заяви Пол Крейг Робъртс в интервю за King World News.