Не се трудете да създадете качество във вашия професионален живот - направете качеството част от всекидневието си и резултатите ще дойдат сами

Интервю на Даниела Илиева
Снимки: личен архив

Вили Пеева–Пападопулу притежава магистърска степен по право и от 2004 г. работи като юрист в сферата на здравеопазването. От септември 2007 е управител на МЦ „Афродита” ООД. Владее пет езика, омъжена с две деца.

Г-жо Пападопулу, как се разви тъканна банка Future Health в България от стъпването й у нас до днес?
За нас е голяма чест, че въпреки факта, че функционираме в България от 2010 г. ние сме станали категорични лидери в съхранението на стволови клетки. Силата, която ни различава от другите в този чувствителен филиал на здравеопазването, беше просто стремежът ни да удовлетворим нуждите за високо специализирани услуги в тази сфера. Нашата модерна клиника, с последно поколение оборудване, заедно с висококвалифициран персонал, в пълна координация с партньорите ни от Future Health – световно известни в бранша на фамилното тъканно банкиране, ни даде потенциал да постигнем перфектна организация в приятелска среда. Това е и причината Future Heath днес да е най-голямата и уважавана тъканна банка и в България.

FH - dobavi imeto i poziciata na Simeonova - i na dveteОсвен извличане и съхранение на стволови клетки (в лицето на Future Health), медицински център „Афродита“ работи активно и в областта на репродуктивната медицина и пренаталната диагностика. Какви са последните тенденции и статистики в инвитро процедурите?Какви методи и технологии използвате в центъра?
Бързото развитие на технологиите в областта на асистираната репродукция, в съчетание с модерния начин на живот, е естествена последица от рязкото увеличение на търсенето на инвитро процедури.Жените отлагат момента на забременяване, заради кариера и има една обща тенденция за късно майчинство.
Факт е, че това води жените до решение да отложат раждането в бъдеще.
Дарителските яйцеклетки, както и така нареченатакриоконсервация на свои яйцеклетки (най-вече с техниката на Витрификация), се очертава като алтернатива за тези жени, които не могат да забременеят със собствените си яйца или искат да създадат семейство по-късно и в бъдеще.
При нас в медицински център „Афродита“ сме оборудвали с State of art технология, осигурявайки най-високо ниво медицински услуги. Нашата цел е да предложим медицинска помощ не само на жените, но и на мъжете и на двойки с репродуктивни проблеми. Оборудването и професионалистите, които работят, са от огромно значение,затова и нашата инвитро лаборатория има много висока успеваемост.

Какво включва пренаталната диагностика в МЦ „Афродита“и защо е важна тя? На какво най-вече трябва да обръщат внимание бъдещите родители в проследяването на бременността?
Всяка жена е изложена на риск от хромозомна аномалия, по време на бременност, независимо от възрастта или фамилната си история. Експертите препоръчват всички жени да имат пренатален скрининг по време на бременност. Нашият тест VISION е подходящ за всяка жена, на всяка възраст и може да се направи най-рано от 10-агестационна седмица.Неинвазивното пренатално изследване е тестът, при който вземането на кръвни проби от майката изследва феталната ДНК (ДНК) на плода, която циркулира свободно (извън клетките) в кръвта. Ние изследваме най-честите хромозомни аномалии и синдроми.

baner varnaНаскоро тъканна банка Future Health получи отличие за Компания на годината в категория Здравеопазване за най-голяма тъканна банка и за 2016 година. Споделете подробности – какво означава тази награда за Вас?
Признанието беше едно възнаграждение за нас като професионалисти. Това ни дава допълнителна сила, за да продължим да удовлетворяваме нуждите на клиентите, чрез най-високо ниво медицински услуги. Да бъдеш избор на българските семейства за поредна година ни дава сила да продължим да се развиваме.

Какви са плановете Ви за развитие за следващите няколко години?
Нашият медицински център всеки ден се опитва да се подобрява и като know haw, и като медицинско оборудване, и като брой медицински услуги в сферата на гинекологията. Стремежът ни за в бъдеще ще е да продължим да сме перфектно организирани, да създаваме приятелска обстановка и да решаваме здравните проблеми на хората.

Вашето послание към читателите на сп. Business Lady?
Не се трудете да създадете качество във Вашия професионален живот, направете качеството част от всекидневието си и резултатите ще дойдат сами.