Изчистване на организма в 10 стъпки

Пролетта е времето, когато всичко се събужда и се подготвя за нов живот. В България не можем да се похвалим със студена и продължителна зима тази година, но това не означава, че очакваме пролетта с по-малко нетърпение. Тенденцията към затопляне често провокира желание за изчистване на организма, спорт и физическа активност. Наближаващото лято също е в основата на причините. Ето и някои добри препоръки, за да постигнете усещане за лекота и ведро да посрещнете новия сезон.


1. Сутрешното разтягане помага на организма да се адаптира по-бързо към активен режим, а и да ни разсъни. Ако добавите гимнастика или спорт ще е още по-добре
2. Завършете сутрешния душ с хладка вода. Дори е добре да бъде студена. Освежаващо начало на деня, а и хубава маска за кожата.
3. Чаша топла вода с лимон сутрин върши чудеса с метаболизма. Изчиства го и го подготвя за новия ден.
4. Питателна закуска за сметка на богатата вечеря. Дори някои диетолози препоръчват напълно да се лишим от хапване след 18 ч.
5. Един ден само на плодове е добър вариант да започнете разтоварващия режим. Известни диетолози препоръчват всяка седмица (не само пролетните) да има поне един ден само на плодове или на вода и няколко лъжици мед.
6. Заложете на зелено! Всички зеленчуци в този цвят са подходящи, а и характерни за сезона. Богати салати от марула, айсберг, рукола, зеле и т.н. Или свежи супи от цвекло, киселец, коприва.
7. Смесването на варива със зърнени храни може да ни помогне да си набавим незаменимите аминокиселини на месото. А от него да се откажем за няколко седмици.
8. Увеличете физическата активност – гимнастика, тичане или просто повече ходене пеша – това ще Ви възстанови енергията, която пролетната умора отнема. Физическата умора спомага и за пълноценен сън.
9. Повече срещи навън. Излизането с приятели или със семейството е отличен начин да се заредите с енергия и положителни емоции.
10. Широка усмивка и положителна нагласа. Е, това е валидно за всеки ден, но защо да не поставите началото тази пролет.

dreamstimefree 4389063dreamstimefree 4389132